latinica  ћирилица
26/02/2024 |  11:43 ⇒ 15:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Због штрајка особља, касне летови на бриселском аеродрому Завентем

На бриселском аеродрому у Завентему данас је дошло до спонтаног штрајка међу особљем компаније за руковање пртљагом Авиапартнер, што је резултирало неким кашњењима летова, као и проблемима путника при преузимању пртљага.
Бриселски аеродором (Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ) -
Бриселски аеродором (Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ)

Још увијек се не зна много о узроку или трајању штрајка, али портпарол бриселског аеродрома потврдио је да дио особља Авиапартнера данас не ради, преноси Брисел тајмс.

- Утицај се углавном осјећа у руковању пртљагом. Путници који стижу на неким летовима неће (одмах) примити свој пртљаг по изласку из авиона. За друге неће бити проблема. Путници чији пртљаг није долетио са њима на одредиште могу да поднесу захтјев на сајту аеродрома - рекао је портпарол.
Како је рекла најбоље је да путници провјере да ли Авиапартнер управља њиховим летом преко веб странице.

Како се наводи штрајк би могао да изазове мања кашњења неких летова, али највећи утицај штрајк може да има на руковање пртљагом.

Особље Авиапартнера и прошле године је штрајковало током карневалских празника, јер су били незадовољни условима рада и радним притиском на аеродрому, што је довело до тога да је на аеродрому остављено око 5.000 комада пртљага.