latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:52 ⇒ 11:04 | Аутор: СРНА

Којић: Исак због величања злочинаца треба да буде "иза браве"

Министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак, који је позирао са ветеранима "Живиничких оса", требало би да се нађе "иза браве" јер велича оне који су починили злочине над Србима, сматра предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је рекао да је Исак позирао са ветеранима те јединице који су били у војним униформама, те је подсјетио на чињеницу да је помоћник команданта "Живиничких оса" био Даут Тихић, који је правоснажно осуђен за злочине над Србима у Сребреници.

То, каже Којић, јасно говори да је ова јединица била отворена за све оне који су били спремни чинити злочине над српским народом и да ветерани таквих злочина награђују Исака, који све то објављује на званичном сајту Министарства унутрашњих послова Федерације.

Умјесто да санкционише окупљање у војним униформама које нису званичне униформе војних снага БиХ, Којић је истакао да Исак добија и златни орден те јединице "за допринос у одбрани БиХ и њених грађана, како у војном, политичком, привредно-економском тако и у образовно-васпитном погледу".

- Да ли је ово порука политичког Сарајева да ће и институционално подржавати све оне који су убијали српску нејач, који су чинили злочине и који данас дијеле ордење политичарима који су и сами били у разним војним формацијама, а до дан данас нису пресуђени нити оптужени - напоменуо је Којић.

Према његовим ријечима, Исак, који свакодневно пријети хапшењима Срба, један је од доказа да је БиХ земља апсурда, те да треба да постоји свијест о томе да на овим просторима неће бити мира, суживота и толеранције, јер су федералном министру полиције и њему сличнима и даље у глави рат, крв и убиства.

- Умјесто тога, у глави треба да им буде борба против криминала, смиривање тензија и хапшење свих оних који су чинили злочине над српским народом, а не њихова заштита - закључио је Којић.