latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:12 ⇒ 14:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Није било цурења фосфорне киселине у Руми, нити било какве опасности

Након исклизнућа четири вагон цистерне јутрос у Руми није било цурења фосфорне киселине, нити било какве опасности, рекао је менаџер за транспорт и возна средства предузећа Србија карго Саша Томић и додао да ће детаље и узрок незгоде утврдити мјешовита комисија која врши увиђај.
Шине, (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI, илустрација) -
Шине, (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI, илустрација)

Исклизнуће се догодило јутрос око седам сати, а у питању је воз који је саобраћао на релацији Прахово - Шабац и у свом саставу имао 12 вагон цистерни, навео је Томић.

- Приликом уласка у станицу Рума, након скретнице на 14. колосијек исклизнуле су четири цистерне - друга, трећа, четврта и пета у правцу вожње од локомотиве. Одмах су обавијештени сви релевантни чиниоци, полиција и ватрогасци који су изашли на лице мјеста и обијезбедили га. Формирана је мјешовита комисија каква је и пракса на жељезници у саставу Инфраструктура жељезница Србије и Србија карго и они ће након увиђаја дати информације о догађају - рекао је Томић.

Превожена је фосфорна киселина и нема повријеђених, као ни никаквих посљедица по околину.

- Железнички саобраћај није у прекидуи одвија се нормално. Био је само тренутно је у прекиду, али је одмах пуштен јер је утврђено да нема никаквих посљедица - рекао је Томић.