latinica  ћирилица
25/02/2024 |  11:28 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Дачић: Загребу ће бити упућена протестна нота због изјаве Грлић Радмана

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић упутиће Хрватској протестну ноту због изјаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлић Радмана којом напада Србију и њеног предсједника Александра Вучића.
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Поводом изјаве Грлића Радмана да је Вучић "трабант и да сједи на двије столице", Дачић је истакао да нико нема право, а понајмање Хрватска, да дијели лекције и брутално се мијеша у унутрашње ствари Србије.

Дачић је навео да се у Хрватској систематски годинама уназад гради атмосфера мржње према Србији и српском народу, а да је изјава Грлић Радмана само један од таквих примјера, саопштено је из Миистарства спољних послова Србије.

- Србија је земља која води суверену и независну спољну политику, која је у интересу искључиво наших грађана и нашег народа. Србија и Вучић нису ничији трабанти - истакао је Дачић.

Он је навео да хрватски министар није научио лекције из историје, па заборавља, или би желио да се заборави, да је Хрватска била највјернији трабант Аустроугарске и нацистичке Њемачке, са Независном Државом Хрватском, која се борила чак и послије Хитлеровог самоубиства, све до 15. маја, шест дана послије капитулације Њемачке.

- Били су као трабанти већи нацисти од нациста. Ми смо слуге само Србије и наших грађана - истакао је Дачић.

Грлић Радман је изјавио јуче да Србија мора одлучи на којој ће столици сједити.