latinica  ћирилица
24/02/2024 |  21:50 ⇒ 21:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Ускоро авио-линија Београд-Шангај

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће врло брзо бити уведена директна авио-линија између Београда и Шангаја и позвао грађане Кине да у што већем броју посјете Србију.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)

У интервјуу за кинеске медије, Вучић је рекао да се управо завршавају сви детаљи за добијање коначних дозвола за успостављање линије Београд-Шангај.

Он је позвао Кинезе да посјете Србију јер ће видјети право гостопримство које, како је рекао, не могу да доживе у било којој другој европској земљи.

- Видјећете модерне дијелове Београда, веома старе дијелове Београда. Можете видети мјеста гдје се историја сусрецће са будућношћу, али и веома пријатељско окружење за нашу кинеску браћу и сестре. Прелијепа језера, лијепе планине ако волите скијање, прелијепа мјеста сјеверне Србије и плодну равницу. Сјајне ријеке, и имамо дивне музеје - навео је предсједник Србије.

Он је такође истакао да волимо да се хвалимо да имамо најбољи ноћни живот у Европи и да, ако жели да виде како то изгледа, грађани Кине нека дођу у Београд.

- Коначно, постоји много научника и стратега који проучавају кинески приступ модернизацији - рекао је Вучић.