latinica  ћирилица
23/02/2024 |  15:43 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Предмет о наводном наоружавању Срба прослијеђен Федералној управи полиције

Федерална управа полиције надлежна је да води истрагу у вези са спорним аудио-снимком који је објављен на друштвеним мрежама, а у којем аутор позива Бошњаке на опрез јер је наводно добио "потврђену информацију" да се Срби у Сребренику наоружавају с циљем да "крену у напад" и изазову оружане сукобе, речено је данас Срни у Управи полиције МУП-а Тузланског кантона.
ФУП Сарајево -
ФУП Сарајево

- Овај предмет је због надлежности прослијеђен Федералној управи полиције - рекла је портпарол Управе полиције МУП-а Тузланског кантона Аднана Спречић.

Агенција за истраге и заштиту БиХ упозната је са овим аудио-снимком, али није поступала када је ријеч о томе, речено је Срни раније у овој агенцији.

Из Сипе су навели да су провјере спорног снимка вршили полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, док су из Тужилаштва БиХ одговорили Срни да нису евидентирали предмет.

На аудио-снимку објављеном на Тиктоку аутор позива Бошњаке на опрез јер је наводно добио "потврђену информацију" да се Срби у Сребренику наоружавају с циљем да "крену у напад" и изазову оружане сукобе.

Снимак је подијељен на Тикток налогу "Ado_Krajišnik" @_admir_ervina и убрзо је постао виралан, те изазвао узнемиреност грађана.

Истражни органи су, према наводима АТВ-а, утврдили да је снимак потпуно неутемељен и са очигледним циљем изазивање хаоса и међунационалних сукоба у БиХ.