latinica  ћирилица
23/02/2024 |  11:31 ⇒ 19:39 | Аутор: sputniknews.com

Русија обиљежава Дан бранилаца отаџбине: Путин положио вијенац на Гроб незнаног јунака (ВИДЕО)

Русија данас обиљежава Дан бранилаца отаџбине, а руски предсједник Владимир Путин положио је вијенац на Гроб незнаног јунака код зидина Кремља.
Владимир Путин на обиљежавању Дана браниоца отаџбине (Фото: EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин на обиљежавању Дана браниоца отаџбине (Фото: EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

У пратњи Путина био је и министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Иначе, предсједник Русије честитао је грађанима Дан бранилаца отаџбине дан раније и том приликом истакао да учесници специјалне операције у Украјини показују храброст и одважност којима се поноси читава нација.

- Војници и официри Русије достојно настављају славну традицију. На првој линији су данас учесници специјалне операције. Ви се борите за истину и правду, показујете храброст и одважност бранећи Русију. Ви сте наши истински народни хероји. Поносимо се вама, задивљени смо вашом неустрашивошћу, цијенимо подвиге - наводи се у честитки Путина.

Подсјетимо, Дан бранилаца отаџбине слави се од 1993. године умјесто Дана Црвене армије и посвећен је војницима, ветеранима војске и морнарице, авганистанским ратним ветеранима и породицама оних који су били и оних који су и даље у војним редовима.