latinica  ћирилица
22/02/2024 |  18:10 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Амбасада Русије: Проширење ЕУ по диктату Вашингтона

Из Амбасаде Русије у БиХ саопштено је да се процес проширења Европске уније одвија по диктату Вашингтона, који настоји да нанесе стратешки пораз Русији.
Амбасада Русије у БиХ -
Амбасада Русије у БиХ

Коментаришући став Делегације ЕУ у БиХ о састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика са руским предсједником Владимиром Путином, из Амбасаде су рекли да нервозна реакција ове делегације изгледа као ултиматум господара - ЕУ, према вазалу - БиХ.

- Желимо да питамо наше европске колеге - гдје се изгубило поштовање суверенитету БиХ, које Брисел толико често наглашава? Испоставља се да када политичари у БиХ поступају полазећи од интереса својих бирача и народа, али у супротности са поставкама тзв. колективног Запада, они се аутоматски проглашавају "агентима Кремља", који шире "малигни руски утицај". Видимо у таквом приступу нескривено лицемјерје, које свједочи о забораву озлоглашених европских вриједности ради геополитичких аспирација свог старијег партнера - САД - навели су из Амбасаде.

Из руске Амбасаде кажу да је "већ одавно очигледно да се процес проширења Европске унија одвија не на основу високих идеала западне цивилизације, него под диктатом Вашингтона, који фанатично тежи уско себичном и у исто вријеме сулудом циљу - да нанесе стратешки пораз Русији".

- Стога, ЕУ се претворила у безвољни и покорни инструмент САД-а, који безобзирно подстиче нацистички режим у Кијеву на штету истинских тежњи народа Европе, који су постали таоци бриселске бирократије - навели су из Амбасаде.