latinica  ћирилица
22/02/2024 |  11:14 ⇒ 12:19 | Аутор: Агенције

Једна особа убијена, 11 рањено у нападу на аутопуту у Израелу (ВИДЕО)

Једна особа је убијена, а 11 је рањено јутрос у терористичком нападу Палестинаца, на ауто-путу на периферији Јерусалима, саопштила је полиција.
Напад у Јерусалиму (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN) -
Напад у Јерусалиму (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN)

У пуцњави је убијен мушкарац у 20-им годинама, а жена стара 23 године налази се у тешком стању, саопштили су медицински званичници.

Они су рекли да су сви повријеђени збринути у болнице у Јерусалиму.

Полиција је саопштила да су двојицу наоружаних нападача убиле снаге безбједности на лицу мјеста, а да је трећи убрзо "неутралисан" након полицијских претрага у тој области, објавио је Тајмс оф Израел.

Полиција је навела да су тројица палестинских наоружаних нападача отворили ватру на Израелце који су чекали у саобраћајној колони неколико стотина метара од контролног пункта аз-Заајјем у близини Јерусалима и града Маал Адуним на окупираној Западној обали, објавио је Тајмс оф Израел.

Према наводима полиције, Палестинци су отворили ватру из аутоматског оружја на Израелце који су чекали у колони возила док су се кретали према Јерусалиму аутопутем, неколико стотина метара прије контролног пункта аз-Заајјем, у близини истоименог града на Западној обали.

Фотографије које је објавила полиција показују да су три Палестинца, становници области Витлејема, били наоружани јуришним пушкама, импровизованим аутоматима и гранатом.

Израелска безбједносна агенција Шин Бет идентификовала је нападаче.