latinica  ћирилица
21/02/2024 |  09:38 ⇒ 09:43 | Аутор: СРНА

Протест пољопривредника у Индији, полиција испалила сузавац (ВИДЕО)

Индијска полиција испалила је сузавац на пољопривреднике који настављају свој марш ка Њу Делхију након неуспјеха разговора са властима о гарантованим цијенама за њихову робу.
Протест пољопривредника у Индији (Фото: EPA-EFE/MANU ARORA) -
Протест пољопривредника у Индији (Фото: EPA-EFE/MANU ARORA)

Више хиљада пољопривредника од којих су неки носили медицинске маске побјегли су у околна поља како би избјегли утицај гаса испаљеног на око 200 километара сјеверно од Њу Делхија.

Полиција је реаговала након што је администрација премијера Нарендре Модија изнијела нову понуду за наставак разговора о захтјевима пољопривредника. Министар пољопривреде Арџун Мунда затражио је од пољопривредника да несугласице ријеше путем разговора.

- Након четврте рунде разговора, власти су спремне за дијалог о свим питањима, попут гарантованих цијена. Поново позивам лидере пољопривредника на разговоре, веома је важно одржати мир - навео је министар у поруци објављеној на друштвеној мрежи "Икс".

Пољопривредници су почетком седмице одбацили претходни приједлог власти за петогодишњи уговор и гарантоване цијене за производе попут кукуруза, памука и махунарке.