latinica  ћирилица
19/02/2024 |  18:37 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

Кошарац: Сарадња да, чланство не; Српска неће у НАТО

Узурпатор Шмит нема никакве везе са европским путем БиХ, а све мање има везе и са здравим разумом док себи даје за право да на безбједносној конференцији у Минхену прича о евроатлантским интеграцијама као кључном питању за будућност БиХ, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Кад ме већ вуче за језик, кључно је да Шмит остане у Минхену!!! Нека се не враћа, овдје ионако није добродошао. Прича о НАТО интеграцијама БиХ стаје у сљедеће - сарадња да, чланство НЕ. Српска неће у НАТО. Евидентно је да дио западних земаља покушава да БиХ, као и поједине земље, увуче у окриље НАТО-а, првенствено због украјинске кризе. Дакле, њихова политика нису само ЕУ, већ и НАТО интеграције и то нам константно покушавају ставити на дневни ред - написао је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Користе сваку могућу прилику, каже Кошарац, да наметну лажни наратив да је БиХ за НАТО.

- Онај несрећник Шмит само је дио мозаика. Претходно смо имали О’Брајена, високу делегацију НАТО-а и друге. Наравно, слику ће употпунити сарајевски извођачи западне замисли попут Конаковића и Бећировића, који као папагаји понављају мантру о НАТО интеграцијама - истиче Кошарац.

Сматра да је цве то дио осмишљеног и режираног притиска на институције Српске и њене представнике да прихвате чланство у Сјеверноатлантском савезу.

- Видљива је њихова намјера да уруше унутрашњи договор и креирају амбијент како би дошло до драматичних проблема у БиХ. Лажни високи представник Шмит експозитура је политике која не жели домаћи договор легитимно изабраних представника три конститутивна народа у БиХ, већ владавину западног фактора уз пуно подаништво и покорност. Шмит је само продужена рука политике мијешања странаца у унутрашња питања у БиХ, уз подршку сарајевских покусних кунића - истиче Кошарац.

Поручује да "то у Српској неће проћи! Господо, не мијешајте бабе и жабе!".

- Српска је партнер за ЕУ пут и интегралну имплементацију 14 кључних приоритета. Што се тиче НАТО-а, Народна скупштина Српске дала је одговор на то - војна неутралност. Наш императив је провођење одлука Народне скупштине и заштита интереса Српске - поручио је Кошарац.