latinica  ћирилица
18/02/2024 |  18:12 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Радио "Дрвар", захваљујући помоћи из Српске, наставља емитовање програма (ВИДЕО)

Радио Дрвар, једини српски медиј у овом дијелу Федерације БиХ, неће бити угашен захваљујући помоћи из Републике Српске. Посредством Кабинета предсједника Републике, Милорада Додика, обезбијеђено је 30 хиљада марака, којима ће бити измирена дуговања овог радија. Ово је још један доказ да је Република Српска једини ослонац опстанка Срба повратника на вијековним огњиштима.
Радио Дрвар - Фото: РТРС
Радио ДрварФото: РТРС

Умјесто кључа у браву и гашења радија, српски глас у Кантону 10 се и даље чује. Радио Дрвар наставља емитовање програма.

Помоћ Српске у износу 30 хиљада марака спријечила је гашење радија који има традицију дугу 50 година.

- Средства која је обезбиједила Српска, односно кабинет предсједника Републике Српске, су омогућила да избјегнемо гашење радио Дрвара, блокаду рачуна и нестанка српског гласа у Федерацији БиХ - истакла је Јелена Дешић, уредник, спикер и новинар Радија "Дрвар".

Мјештани ове општине кажу да је Радио "Дрвар" једини српски вијесник, а помоћ Српске рука пријатељства и нада да нису сами. Истичуда је жалосно што Дрвар пропада као град, а посебно радио станица која ради од 1974. године.

Измирене су обавезе из претходног периода у вези са пореским дуговањима. Тренутно, Радио Дрвар настоји да пронађе начин како да настави са исплаћивањем плата и измири обавеза које слиједе.

- С обзиром на то да се свакодневно суочавамо са многобројним проблемима, и администартивним, а највише финансијским, свакодневно смо усмјерени ка Републици Српској. Ово је још један од доказа да су предсједник Додик и Републике Српска увијек присутни у повратничким општинама и када нам је најпотребније изађу нам у сусрет. Данас је то Радио "Дрвар", а некада је то био вртић "Мајка Храброст". Сигурна сам да та помоћ неће изостати и у наредном периоду - нагласила је начелница општине Дрвар Душица Рунић.

У општинској управи истичу да је неопходно наћи нове начине пословања јавних предузећа јер многа би могла доживјети судбину Радија "Дрвар".