latinica  ћирилица
18/02/2024 |  13:25 | Аутор: sputniknews.com

Путин открио зашто специјална операција није покренута раније

Русија је рачунала на поштење својих партнера, рекао је руски предсједник Владимир Путин одговарајући на питање зашто специјална војна операција није почела раније.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV, илустрација) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV, илустрација)

- Пошто смо рачунали на поштење наших партнера, надали смо се да ће споразуме који су постигнути у Минску, Минске споразуме, на крају сви реализовати. Право стање ствари смо сазнали тек касније, када су бивши канцелар Немачке и бивши председник Француске казали да нису ни намеравали да испуне ове споразуме - рекао је Путин у интервјуу Русији 24.

Говорећи о преговорима, он је истакао да би борбе у Украјини престале пре годину и по да није било става Запада, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

- У Истанбулу су договорили параметре овог могућег мировног споразума. Господин (Давид) Арахамија (Украјина) је добро рекао: да није било става Запада, коју је изнео бивши премијер (Велике Британије Борис) Џонсон, рат би стао пре годину и по. Али нису хтели. Не знам, ако желе данас, изволите. Рекао сам, спремни смо за дијалог - рекао је Путин.