latinica  ћирилица
17/02/2024 |  10:49 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Вучић: Садржајан разговор са америчким сенаторима

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у Минхену имао дуг, отворен и садржајан разговор са сенаторима Џин Шахин, Питом Рикетсом и Крисом Марфијем.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ)

- Истакао сам да је честа комуникација између Србије и САД, као изузетно важног партнера наше земље, од кључног значаја у јачању веза између наших земаља и рјешавању кључних питања од заједничког интереса - написао је председник Србије на инстаграм профилу.

Вучић је навео да је поновио велику забринутост за безбједност и права српског народа на Косову и Метохији, истичући важност заштите њихових интереса и услова за нормалан живот, поготово имајући у виду и последњи потез Приштине, која је укинула динар као легитимно средство плаћања, чиме је на безобзиран начин угрожена егзистенција српског становништва.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Нагласио сам потребу за наставком дијалога у циљу рјешавања све јачих притисака са којима се свакодневно суочава српски народ на КиМ и захвалио на подршци САД у проналажењу мирног и одрживог рјешења овог питања - нагласио је предсједник Србије.

Он је навео да је, другог дана Минхенске безбједносне конференције, са америчким сенаторима разговарао и о билатералним односима, питањима регионалне стабилности и актуелној геополитичкој ситуацији, као и о јачању економске сарадње и инвестицијама у велике пројекте које Србија покреће у склопу ЕXПО 2027.

- Захвалио сам САД на подршци коју пружају Србији на европском путу, као и нашем опредељењу да наставимо свеобухватни развој земље у свим областима - нагласио је Вучић.