latinica  ћирилица
16/02/2024 |  16:38 | Аутор: sputniknews.com

Незгода у руднику у Бору: 10 радника повријеђено, нема животно угрожених

Десеторо радника компаније "ЦЦ-3 Мајнинг констракшн" из Бора, превезено је колима Хитне помоћи до борске болнице, након што је данас око 11 часова, приликом спуштања у рударско окно дошло незгоде, саопштено је из те компаније.
Хитна помоћ - Фото: илустрација
Хитна помоћФото: илустрација

Како се наводи, до незгоде је дошло када је приликом спуштања у окно, тзв. рударска кибла у којој се налазило десеторо радника, нагло застала и због чега је дошло до цимања и том приликом неколико радника је задобило повреде.

- Свих десеторо радника је колима Хитне помоћи одмах превезено у борску болницу на опсервацију и, према речима љекара, нико од њих није животно угрожен. Двојица радника, један са задобијеним повредама пршљенова и други са отвореним преломом ноге, су према ријечима љекара упућени на даље лијечење у ортопедске клинике - истиче се у саопштењу достављеном Танјугу.

Из компаније, која је подизвођач "Зиђин мајнинга", додају да ће детаље незгоде утврдити истрага.

Из компаније изражавају искрено жаљење због незгоде која се догодила и додају да она показује да, без обзира на сву позорност и спроведене мјере безбједности, рударска дјелатност нажалост увијек са собом носи ризик.