latinica  ћирилица
16/02/2024 |  11:19 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Закон у интересу и грађана Српске и ФБиХ

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да закон о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности неће повриједити права нити Републике Српске нити Федерације БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је на сједници Дома народа истакао да је кључна ствар за делегате из Републике Српске да подрже овај закон та што су сва мишљења добијена од релевантних институција Српске била позитивна, те подсјетио да су представници из Републике Српске учествовали у изради овог закона.

Према његовим ријечима, умјесто што се данас гласа за један закон, било би много боље да се гласа о пакету закона, који би већ сада осигурао да БиХ у марту добије оно што је њен циљ - отварање преговора са ЕУ.

- Битно је да у најскоријем року видимо и закон о сукобу интереса, Изборни закон и закон о Уставном суду, да ријешимо та витална питања за опстанак БиХ. Република Српска од тога неће одустати - нагласио је Ковачевић.

Он је додао да се од неких који су до сада имали минималан допринос на европском путу БиХ може чути "да ће испасти да је /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик већи европејац од некога", истичући да није било ниједне одлуке која је БиХ приближавала ЕУ, а да у њој није учествовао Додик.