latinica  ћирилица
16/02/2024 |  10:17 ⇒ 11:14 | Аутор: СРНА

Вулин: Ејупи слободно шета по земљама ЕУ; Срби, шта вам није јасно!?

Фљорим Ејупи, који је на данашњи дан 2001. године, уз непознате помагаче, активирао експлозивну направу испод аутобуса "Ниш експреса" у Ливадицама и усмртио 12 Срба, а 43 ранио, данас се слободно шета по земљама ЕУ, изјавио је за Срну доскорашњи директор БИА и сенатор Републике Српске Александар Вулин, упитавши: "Срби, шта вам није јасно?".
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Међу убијеним Србима био је и двогодишњи Данило Цокић. Сједео је у мајчином крилу, најљепшем и најбезбједнијем мјесту под небом. Мама је била трудна и Данило је чекао брата или сестру. Фљорим Ејупи је ухапшен и одведен у Бондстил, најчуванију војну базу на Балкану, одакле је нестао - рекао је Вулин.

Он је нагласио да је Ејупи виђан годинама касније у бројним земљама Европске уније, нико га не тражи и никада није одговарао.

- Срби, шта вам није јасно - поручио је Вулин поводом 23 године од бомбашког напада на аутобус "Ниш експреса" у Ливадицама код Подујева.

На данашњи дан прије 23 године у једном од најмонструознијих терористичких напада на КиМ, када је у Ливадицама код Подујева у ваздух дигнут аутобус "Ниш експреса", погинуло је 12, а повријеђено 43 Срба.

У аутобусу су били расељени Срби који су у пратњи војника Кфора ишли у Грачаницу, да обиљеже Задушнице.

У овом монструозном нападу погинули су: Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић, Драган Вукотић и Небојша, Снежана и Данило Цокић, који је имао свега двије године.