latinica  ћирилица
15/02/2024 |  08:31 | Аутор: РТРС

Њемачки војни експерт открио шта ће се ускоро догодити Украјини

Украјинске оружане снаге, које доживљавају акутну несташицу граната, ризикују да ускоро изгубе контролу над још више територија, рекао је њемачки војни експерт Карло Масала у интервјуу за ЗДФ, који преносе РИА Новости.
Украјинска војска (Фото: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV) -
Украјинска војска (Фото: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

- С моје тачке гледишта, ако се не ријеши питање муниције, као и питање ротације, онда ће Украјинци у блиској будућности бити принуђени да напусте градове које су до сада добро бранили - тврди он.

Масала је такође нагласио да би за Украјину и ЕУ долазак на власт бившег предсједника Доналда Трампа у Сједињеним Државама био тежак тест, јер ће европске земље морати саме да пружају помоћ Кијеву, што нису у могућности.

- Тада ће Европа морати да надокнађује недостатак америчке помоћи, али овдје треба бити реалан, она не може да замијени све што су САД до сада дале - закључио је експерт.

Западни медији све чешће пишу да су Вашингтон и Брисел почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби. Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим посљедицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.