latinica  ћирилица
05/02/2024 |  12:54 ⇒ 16:14 | Аутор: РТРС

Додик у Суду БиХ; Подршка предсједнику Српске од стране грађана и званичника (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик стигао је у Суд БиХ гдје је заказан нови претрес због непоштовања одлука Кристијана Шмита.
Милорад Додик пред Судом БиХ - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик пред Судом БиХФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Пред Судом БиХ и данас су се окупили грађани и званичници који су пружили подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Међу окупљенима испред комплекса правосудних институција БиХ су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, те министри у Влади Републике Српске Денис Шулић, Ален Шеранић, Зора Видовић, Петар Ђокић, као и вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић.

Присутни су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, те замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Подршку предсједнику Српске пружају и представници Срба у Федерацији БиХ, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, велики број одборника у локалним заједницама, студенти, директори јавних предузећа и бројни функционери.

Испред рампе на улазу у комплекс правосудних институција дошао је и човјек који носи велики бијели шал у знак подршке Суду БиХ.