latinica  ћирилица
15/01/2024 |  15:12 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Почело тестирање ИЗИС-а

У Фонду здравственог осигурања Републике Српске, данас је почело тестирање ИЗИС-а, односно завршне провјере прије пуштања у функцију система, док истовремено здравствене установе у складу са препорукама и даље спроводе безбједносне мјере, саопштено је из Фонда.
Електронска  здравствена картица (Фото: ФЗО) -
Електронска здравствена картица (Фото: ФЗО)

За сада је шест домова здравља и то Челинац, Шамац, Вишеград, Калиновик, Хан Пијесак и Невесиње обавијестило Фонд да су спровели све потребне сигурносне мјере, те је планирано да ови домови здравља буду међу првима у којима ће почети рад у ИЗИС-у.

- Према томе, по окончању тестирања, као што смо раније информисали јавност, у циљу контролисаног опоравка система постепено ће се ИЗИС пуштати у функцију и то у оним здравственим установама које су испоштовале све дате безбједносне препоруке - истиче се у саопштењу.

Такође, Фонд је свим здравственим установама доставио нове корисничке налоге, којих је више од 10.000 и без којих није могућ приступ ИЗИС-у.

- Напомињемо да је Фонд, поред раније датих препорука, свим установама које раде у апликацији ИЗИС доставио и нове мјере политике безбједности ИЗИС-а, како би се додатно унаприједила безбједност, јер је заштита осјетљивих здравствених информација и личних података пацијената наш примарни циљ. Наиме, због недавног хакерског напада, као и у циљу заштите података наших пацијената, неопходно је додатно унаприједити и појачати мјере политике безбједности у цјелокупном здравственом систему - наводи се у саопштењу.