latinica  ћирилица
08/01/2024 |  16:59 ⇒ 19:16 | Аутор: РТРС

Вучић: Срећна времена не могу постојати одвојено за Србију и Српску (ВИДЕО)

Писмо предсједника Србије Александра Вучића прочитано је данас на свечаној академији поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике који је грађанима Српске и предсједнику Милораду Додику упутио честитку.
На свечаној академији прочитао писмо Александра Вучића - Фото: РТРС
На свечаној академији прочитао писмо Александра ВучићаФото: РТРС

- У име грађана и у своје име од срца честитам Дан Републике уз искрене жеље за мир, срећу напредак, благостање и сигурност свих грађан Српске - наведено је у писму.

Вучић је у свом писму додао да се вјеровало да су тешка времена иза нас али, Вучић је додао да се плаши да доба великих изазова како за Србију тако и за Српску тек долазе.

- Ово сам рекао јер добра и срећна времена не могу постојати одвојена за Србију и Српску, такође вријеме изазова за једне такво је и за друге - навео је Вучић у писму.

Додао је да се Србија свих ових година понашала одговорно и дословно подржавала Дејтонски споразум и оквире проистекле из тог споразума.

- Нажалост многи који су учествовали у доношењу тог оквира покушавају да извргну руглу његове основне постулате и суштински избришу постојање Републике Српске са њеним Уставом загарантованим надлежностима. Србија неће мијењати свој став и остаће привржена слову Дејтона подржавајући територијални интегритет БиХ али и оштро се супростављајући укидању Српске - наведено је у писму.