latinica  ћирилица
11/12/2023 |  15:13 ⇒ 15:16 | Аутор: СРНА

Гогановић: Припадницима Оружаних снага обезбиједити достојне услове за живот и рад

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да, док се припадницима Оружаних снага БиХ не обезбиједе основни услови за извршавање редовних задатака, категорично одбија дати сагласност и разговарати о нереалним плановима модернизације.
Александар Гогановић - Фото: Уступљена фотографија
Александар ГогановићФото: Уступљена фотографија

- Нећу дати сагласност на нереалан списак жеља - рекао је Гогановић Срни коментаришући план набавке оклопних возила, муниције и минско-експлозивних средстава, хеликоптера, али и нове информационе технологије за које Министарство одбране намјерава да утроши више стотина милиона КМ.

Он је истакао да је у његовом мандату приоритет побољшање услова живота и рада припадника Оружаних снага на војним локацијама.

- Припадници Оружаних снага нам бораве у неусловним објектима на војним локацијама, инфраструктура је у лошем стању, гријање не функционише, тоалети су нефункционални. Предложио сам да се формира нови вишегодишњи капитални пројекат везан за побољшање инфраструктуре на војним локацијама, али нисам добио подршку. Искрено ми је жао. Ако се жели добро тим људима, зашто је неко против? - упитао је Гогановић.

Он је напоменуо да је потребно да се припадницима Оружаних снага обезбиједе достојни услови за живот и рад, свјежи оброци, нове униформе и чизме на које се чека већ седам година.

Министарство одбране у Савјету министара наредних година планира да утроши више стотина милиона КМ за набавку оклопних возила, муниције и минско-експлозивних средства, хеликоптера, али и нову информациону технологију.

Министар финансија и трезора Срђан Амиџић раније је поручио да је захтјев Министарства одбране за 2024. годину већи од комплетног буџета свих осталих 75 корисника.