latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:20 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Пријава против Дедића; Тужилац у Бијељини наложио документовање јавног подстицања насиља

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина обавијештен је о пријави против против потпредсједника Скупштине општине Братунац Вехида Дедића након чега је наложио предузимање мјера на документовању кривичног дјела јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни суд - Фото: РТРС
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни судФото: РТРС

У Полицијској управи Зворник речено је Срни да је полиција у Братунцу 8. децембра запримила пријаву због ширења мржње на националној основи.

- Братунчака Полицијска станица запримила је пријаву које је поднијело лице из Братунца чији су иницијали В.П. које је навело да, због тих пријетњи, страхује за личну и безбједност грађана своје националности - навели су из Полицијске управе Зворник.

Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић раније је Срни потврдио да је поднио пријаву против Дедића због његове ратне биографије, учешћа у злогласној јединици "Ел муџахедин" и пријетњи које је том приликом изнио.

Павловић је навео да постоји видео-снимак који се може наћи на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи "да коље све што је српско".

Предсједник Удружења ратних војних инвалида града Зворника Драгислав Мијановић рекао је да је забрињавајуће да је Дедић још на слободи иако се више од 10 година зна каква је његова ратна прослошст.

- О том човјеку се зна све, о његовим ратним недјелима о којима сам говорио и давао изјаве, указивао на његову сумњиву ратну прошлост, али није вриједило - рекао је Мијановић.

Предсједник братуначког СНСД-а Марко Мркајић рекао је да ће представници Општинског одбора СНСД-а Братунац разговарати данас са коалиционим партнерима у локалном парламенту и тражити смјену Дедића.