latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:19 | Аутор: СРНА

Грубешић: Кад стигне пријава против Дедића биће прослијеђена тужиоцу за ратне злочине

Уколико Тужилаштво БиХ заприми пријаву против потпредсједника Скупштине општине Братунац Вехида Дедића о његовим пријетњама српском народу и тврдњама да је учествовао у ратним злочинима, она ће бити прослијеђена у рад поступајућем тужиоцу, рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Суд и Тужилаштво БиХФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Тужилаштво БиХ и Посебно одјељење за ратне злочине, заједно са партнерским полицијским и безбједносним институцијама и агенцијама, прате појаве у медијима и јавности које би могле указивати на информације о почињеним кривичним дјелима ратних злочина - навео је Грубешић.

Он је рекао да Тужилаштво не може дати више информација о активностима које се предузимају или спроводе.

- Уколико Тужилаштво заприми пријаву о овим догађајима, она ће бити прослијеђена у рад поступајућем тужиоцу - навео је Грубешић за Срну.

Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић поднио је пријаву против потпредсједника Скупштине општине Братунац Вехида Дедића због његове ратне биографије, учешћа у злогласној јединици "Ел муџахедин" и пријетњи које је том приликом изнио.

Павловић, који је пријаву предао полицији у Братунцу, рекао је да постоји видео-снимак који се може наћи на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи "да коље све што је српско".