latinica  ћирилица
06/12/2023 |  11:12 ⇒ 13:32 | Аутор: sputniknews.com

Путин стигао у Абу Даби

Предсједник Русије Владимир Путин стигао је у Абу Даби гдје ће се састати са предсједником Уједињених Арапских Емирата Мухамедом Бин Заидом ел Нахајаном.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV /SPUTNIK/KREMLIN) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV /SPUTNIK/KREMLIN)

Планирано је да Путин и Ел Нахајан разговарају о стању и перспективама даљег развоја руско-емиратске сарадње, а на дневном реду ће бити и актуелна међународна питања са акцентом на стање у региону Блиског истока.

Ово ће бити други састанак лидера ове године, а претходни је одржан у јуну на маргинама Међународног економског форума у ​​Санкт Петербургу, где су УАЕ били имали почасни статус "земље госта".

Шефа руске државе прати делегација коју чине министар спољних послова Сергеј Лавров, замјеник премијера Андреј Белоусов, министар индустрије и трговине Денис Мантуров, замјеник премијера Александар Новак, директор Централне банке Елвира Набиулина, директор Роскосмоса Јуриј Борисов, директор Росатома Алексеј Лихачов. У руској делегацији су и представници привреде.

Након преговора у Абу Дабију, Путин ће се упутити у Ријад, гдје би требало да се састане са престолонасљедником и предсједавајућим Савјета министара Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом Ел Саудом.