latinica  ћирилица
03/12/2023 |  20:53 ⇒ 21:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Осумњичени за напад у Паризу заклео се на вјерност Исламској држави

Мушкарац стар 26 година, осумњичен да је у близини Ајфелове куле у Паризу убио њемачког туристу и ранио још двије особе, заклео се на вјерност Исламској држави у видео снимку објављеном на друштвеним мрежама, саопштио је данас тужилац за борбу против тероризма Жан-Франсоа Рикар.
Напад у Паризу (Фото: EPA-EFE/YOAN VALAT, илустрација) -
Напад у Паризу (Фото: EPA-EFE/YOAN VALAT, илустрација)

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у току истрага за убиство и покушај убиства повезане са терористичком организацијом, пренио је Ројтерс.

Француска полиција га је ухапсила у суботу увече у Паризу када је и извео напад.

Он је након хапшења изјавио да је напад извршио јер је био забринут "због страдања муслимана, посебно у Авганистану и на палестинским територијама", уз оптужбу да је Француска саучесник у томе, саопштио је француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманен и нагласио да је нападач током хапшења узвикивао "Алаху Акбар" (Бог је велики).

- Ова особа је била спремна да убије још људи - рекао је Дарманен током конференције за новинаре.

Напад догодио се у 15. париском арондисману, а нападач је затим прешао ријеку Сену ка десној обали, гдје је чекићем напао и повриједио двије особе.

Потом га је зауставила полиција и неутралисала га са два електро-шока, рекао је министар Дерманен и похвалио полицајце на брзој реакцији.