latinica  ћирилица
29/11/2023 |  07:46 ⇒ 07:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Нетанијаху: Европа је сљедећа ако не уништимо Хамас

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху упозорио је на опасност од исламиста у Европи, рекавши да ће тај континент бити сљедећи на мети након што је палестинска милитантна група Хамас извела напад на Израел 7. октобра.
Бењамин Нетанијаху (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN/POOL) -
Бењамин Нетанијаху (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN/POOL)

- Ви сте сљедећи, схватите то. Њемачка, Европа. Хамас је део терористичке осовине Ирана, Хезболаха, Хута и других. А њихов циљ је да поведу прво Блиски исток, а затим и цијели свијет у доба варварства, мрачно доба средњег вијека. То је оно што они желе. А ако људи то још нису схватили, требало би. Неће нестати осим ако их не побиједимо - рекао је Нетанијаху у интервјуу за њемачки лист Билд.

Он је додао да постоје тренуци у историји цивилизације "када цивилизовани људи морају да заузму став".

- Баш као што се то догодило против нацистичког режима, против ИСИС-а и против Ал Каиде. То се мора учинити и против Хамаса и терористичке осовине коју води Иран. Да је Блиски исток пао, Европа би била сљедећа, ви бисте били сљедећи. Тренутно смо на првој линији нашег заједничког цивилизацијског рата против варвара - поручио је израелски премијер.

Према његовим ријечима, Израел нема другог избора, него да уништи Хамас.

- Ако желите мир, уништите Хамас. Ако желите сигурност, уништите Хамас. Ако желите другачију будућност за Израелце, Арапе, Палестинце и све остале, уништите Хамас - рекао је Нетанијаху.