latinica  ћирилица
27/11/2023 |  07:33 ⇒ 09:28 | Аутор: РТС

У Србији четири дионице непроходне; На појединим путевима 10 центиметара снијега

Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је да су путеви првог и другог приоритета проходни, али да на појединим путевима има до 10 центиметара снијега. Непроходни су путеви трећег приоритета Предејане - Црна Трава, Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана, Одвраћеница - Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница. Прилази зимским туристичким центрима су проходни.
Снијег (Фото: TANJUG/BRANKO LUKIĆ) -
Снијег (Фото: TANJUG/BRANKO LUKIĆ)

Снијег који је претходна два дана падао у дијеловима Србије направио је проблеме мјештанима појединих села која су без струје, а посла је било и за спасиоце који су из завејаног аутобуса на путном правцу Врање – Крива Феја, код Соколовца, евакуисали грађане.

Ванредна ситуација је у Сјеници и Врањској Бањи, а ка томе води и ситуација у Новој Вароши и Црној Трави. Најтеже је у пријепољском, сјеничком и ивањичком крају. Екипе путара и Електродистрибуције Србије су на терену.

Данашња температура биће виша од јучерашње и износиће од 4 до 11 степени, а послије подне и крајем дана може се очекивати снијег у брдско-планинским дијеловима.

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве мјестимичне поледице, а поготово на дионицама које се простиру дуж ријечних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Овог јутра путеви првог и другог приоритета су проходни, мада на појединим дионицама има снијега до 10 центиметара.

ЈП "Путеви Србије" саопштили су да су непроходни путеви трећег приоритета Предејане - Црна Трава, Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана, Одвраћеница - Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

ЈП "Путеви Србије" савјетује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе заиста опрезно и пажљиво.