latinica  ћирилица
26/11/2023 |  23:27 ⇒ 23:28 | Аутор: СРНА

Вучић: О будућности земље више не одлучују странци

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да о будућности Србије више не одлучују странци већ њени грађани.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ)

- Поносан сам на независну, суверену и слободарску политику коју води Србија. Ништа ми не одређује ниједан амбасадор. Поштујем једнако и руског и америчког и било које европске земље, али док сам предсједник не могу да одлучују ни о чему - рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија промијенила своје лице, да је све боље мјесто за живот, али да јој је природни прираштај мали.

Вучић је за ТВ "Пинк" рекао да је на предстојећим изборима свим срцем за листу "Србија не сме да стане", те указао на досадашње постигнуте резултате, наглашавајући да је више од 550.000 запослених.

- Да побиједе неки други они за четири године не могу да обиђу све што сам као предсједник за исти период имао част да отворим или положим камен темељац - додао је Вучић.

Вучић је најавио новчану помоћ средњошколцима у висини од 10.000 динара у наредних 10 дана.

Навео да ће преко Поштанске штедионице свим корисницима студентских картица бити пребачено 1.000 динара, а да ће држава банци то надокнадити.