latinica  ћирилица
26/11/2023 |  13:00 ⇒ 27/11/2023 | 10:22 | Аутор: РТРС

Цвијановић: У наредном периоду иницијатива и за информације о радикалном исламу (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ће сутра на сједници Предсједништва бити затражена информација о наводима министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, а да ће у наредном периоду иницирати да се нађе и информација о радикалним исламским појавама у БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је навела да је за сутрашњу сједницу Предсједништва БиХ предложила информацију о Хелезовим наводима о "постојању одређених паравојних формација и кампова на територији Републике Српске" јер је та тачка заиста вриједна пажње и зато што хоће да истјера то на чистац, да се утврди одакле су те информације.

- Гдје то пише што Хелез говори у јавности. Избаци се неки интервју, пар бомбастичних реченица и онда се забавља домаћа и међународна јавност - рекла је Цвијановић.

Додала је да ће сутра на сједници Предсједништва БиХ само бити затражено достављање информација од Обавјештајно-безбједносне агенције и оних који су о томе причали.

- Међутим, оно што се могло чути у јавности јасно показује да ту нема никаквих стварних пријетњи - истакла је Цвијановић.

Она је истакла да је то измишљена прича урађена по матрици "један министар у договору са албанским и бошњачким лобистима по свијету", као што је госпођа Британка која се одмах огласила.

- То су ствари које су направљене у спрези да се изазове изазове пометња и привуче пажња поново усмјери негативна пажња према Републици Српској - навела је Цвијановић.

Цвијановић је рекла да би било добро да се на сједници Предсједништва БиХ, што ће се иницирати у наредном периоду, нађе информације шта се дешава са радикалним исламским појавама које су постојале, са параџематима, са назови хуманитарним организацијама које у ствари промовишу радикализацију када је у питању глобална слика, те изразила наду да ће те информације бити достављене.