latinica  ћирилица
25/11/2023 |  17:21 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Кошарац: Очекујем хитну сједницу Извршног обавјештајног одбора, Хелез мора одговарати за неистине (ВИДЕО)

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошарац изјавио је да очекује од предсједавајуће Борјане Кришто да у најкраћем року сазове хитну сједницу Извршног обавјештајног одбора поводом тврдњи министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о постојању војих кампова и паравојних формација у Републици Српској.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је подсјетио да је Обавештајно-безбједносна агенција БиХ данас потврдила да у Српској не постоје војни кампови и паравојне формације, те да је информацију о томе прослиједила предсједавајућој Савјета министара БиХ Борјани Кришто.

- Након што сам прошле седмице од предсједавајуће Кришто затражио да закаже хитну сједницу Извршног обавјештајног одбора, поново је јавно позивам да то учини у најкраћем могућем року. Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез не говори истину и мора сносити одговорност за пласирање нетачних и непровјерених безбједносних информација - поручио је Кошарац, који је и члан Извршног обавјештајног одбора.

Он је нагласио да ће Хелез морати своје тврдње да доказује и пред правосуђем, будући да је Тужилаштво БиХ формирало предмет о овом случају.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Очекујем озбиљан приступ и реакцију правосудних институција, јер је апсолутно неприхватљиво да било ко, а камоли министар одбране једне земље у јавност износи такве небулозе и неистине, угрожавајући стабилност и уносећи немир међу грађане - истакао је Кошарац на свом Инстаграму.