latinica  ћирилица
25/11/2023 |  15:03 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Кошарац: "Тројка" покушала да изазове хаос у Бањалуци

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац истакао је да је ово што је "Тројка" данас урадила у Бањалуци, покушавајући да обиљежи тзв. дан државности БиХ, искључиво политичка провокација и прејефтин начин за подизање популарности код свог бирачког тијела.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Како је нагласио, док покушавају да изазову хаос у Српској, истовремено предсједника Српске Милорада Додика моле за све, што је, како је рекао, веома отужно и недорасло, неозбиљно чак и за БиХ.

- Заиста је веома непријатно видјети покушаје појединаца да придају значај једном вјештачком и непостојећем празнику какав је тзв. дан државности БиХ. Амбасадор САД се кришом фотографише у Мркоњићу, премијер ФБиХ и министар иностраних послова провлаче се као илегалци по Бањалуци... Све заједно је веома неозбиљно и тужно, али то је цијена коју плаћају за покушаје наметања наратива који никада неће бити прихваћен од стране Републике Српске и српског народа - навео је Кошарац.

Истакао је да о ЗАВНОБиХ-у причају они који су у Сарајеву промијенили назив улице, која је деценијама носила име Војислава Кецмановића Ђеде, првог предсједника ЗАВНОБиХ-а. 

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Кога ви лажете?! Какав црни дан државности БиХ?! Причају нам о заједништву и ЗАВНОБиХ-у они који његују политику Алије Изетбеговића и идеје о исламској БиХ, БиХ без Срба... Врхунац лицемјерства - каже Кошарац.

Додао је да ће "ускоро и поједине стране амбасаде и бошњачки политичари моћи видјети како се заиста требају обиљежавати празници који су аутентични у националној свијести".

- На срећу, предстоји нам сезона празника, па ће се сви ови који се данас баве наметањима, ревизијом историје и фалсификатима, већ 9. јануара моћи увјерити како се на свечан и достојанствен начин обиљежава празник који је аутентичан и укоријењен у националну свијест и идентитет. За разлику од њих ми се нећемо морати крити и шуњати него ћемо Дан Републике Српске дочекати поносно и свечано са својим сународницима и пријатељима - навео је Кошарац на Инстаграму.