latinica  ћирилица
25/11/2023 |  14:58 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

Вулић: "Тројка" дошла у Бањалуку да провоцира

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да су представници "тројке" данас у Бањалуку дошли само с једним циљем, а то је провокација.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је истакла да су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске по ко зна који пут показали професионализам и опредијељеност да заштите сваког ко борави у Републици Српској.

- Борци Војске Републике Српске поштују Општи оквирни споразум за мир у БиХ, 21. новембар је датум који треба да сви обиљежавамо. Вршљање по Републици Српској и провокације највише погађају оне који су се борили за Републику Српску - рекла је Вулићева.

Она је додала да Конаковић и екипа понижавају српске гробове оваквим перформансима.

- Занима ме, хоћете ли одобрити обиљежавање 9. јануара, Дана Републике Српске у Плавој сали Парламентарне скупштине БиХ? Сарајево је и наше, колико је и Бањалука ваша - истакла је Вулићева за Срну.

Српски борци који су се данас окупили у Бањалуци како би изразили противљење противљење обиљежању такозваног дана државности БиХ у организацији СДП-а, разишли су се након што су просторија ове странке напустили руководство СДП-а и предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић.

Борци су данас прво дошли до хотела "Мериот" гдје је било најављена свечаност поводом обиљежавања дана ЗАВНОБиХ-а, али будући да тамо нису били, отишли су до просторија градске организације СДП-а.

У те просторије стигли су представници руководства странке из Сарајева и Конаковић, а испред су српски борци исказали противљење њиховом доласку.

Окупљени припадници Борачке организације изражавали су своје противљење доласку чланова СДП-а БиХ узвицима "Живјела Република Српска", "Живјела Србија", "Живио 9. јануар", "Живио предсједник Републике Српске Милорад Додик".