latinica  ћирилица
25/11/2023 |  09:33 ⇒ 14:20 | Аутор: Агенције

Снијег на Златибору блокирао камионе

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће данас на планинама падати снијег, а да ће са падом температуре киша прећи у влажан снијег и у нижим предјелима.
Снијег (Фото: TANJUG/BRANKO LUKIĆ) -
Снијег (Фото: TANJUG/BRANKO LUKIĆ)

Сњежне падавине биће најинтензивније на југозападу, југу и истоку Србије, гдје се у нижим и брдским предјелима очекује брзо формирање сњежног покривача висине од пет до 20 центиметара, а на планинама локално и више од 30 центиметара.

Наранџасти метеоаларм, који означава опасно вријеме, на снази је у југозападној, источној и југоисточној Србији, као и на Косову и Метохији.

Због обилног снијега који је нападао током ноћи на територији Златиборског округа уведена је забрана кретања за теретна возила од Ужица до Нове Вароши.

Ангажована је тешка механизација која је читаве ноћи чистила магистрални пут ка граничном прелазу Гостун. Осим тринаест камиона додатно је укључен и грејдер који се борио са сњежним наносима на Златибору, рекли су из прердузећа Путеви Ужице.

Забрањено је кретање теретних возила на путевима од Ужица ка Новој Варош и преко превоја Кадињача који се наставља ка Бајиној Башти.

Снијег се задржао у градовима и на подручју до 700 метара надморске висине, а на планинама га има и преко 15 центиметара.

На територији општине Лучани снијег пада већ неколико сати, а висина покривача у вишим предјелима Драгачева је од пет до 10 центиметара.