latinica  ћирилица
10/10/2023 |  14:22 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Вулић: Сједница Представничког дома одгођена, јер СНСД није пристао на уцјене из Сарајева

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да је хитна сједница данас одгођена јер су посланици овог и Српског клуба за обједињену ратификацију свих уговора на дневном реду, док су посланици из клубова Наше странке и Народ и правда Предраг Којовић и Денис Звиздић против тачке која се односи на ратификацију Уговора о финансирању, пројекта медицинског комплекса у Бањалуци.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је изјавила Срни да Звиздића и Којовића подржава и СДА.

- Отворено бошњачки представници кажу да је спорно што је Дом народа оборио Закон о раду у институцијама, гдје су предвиђене привилегије за породиље - навела је Вулићева.

Она је напоменула да је Представнички дом подржао овај закон.

- Што се тиче Дома народа, то је за разговор - рекла је Вулићева.

Осим Уговора о финансирању пројекта медицинског комплекса у Бањалуци, закљученог између БиХ, односно Републике Српске и Европске инвестиционе банке, дневним редом је било предвиђено и давање сагласности за ратификацију Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини.

Предвиђено је било да се посланици изјасне и о давању сагласности за ратификацију Споразума о признавању високошколских квалификација на западном Балкану.

Посланици су требали да се изјасне и о давању сагласности за ратификацију Споразума о инвестиционом гранту за подршку Пројекту водоснабдијевања и санитације у БиХ, у оквиру Инструмента претприступне помоћи /Ипа два/, који је закључен између БиХ и Европске инвестиционе банке, објављено је на званичној страници Парламентарне скупштине БиХ.

Пројект је дио програма обнове сектора водоснабдијевања који се састоји од низа општинских улагања с циљем осигуравања услуга водоснабдијевања и канализације у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Према допуњеном дневном реду, посланици су требали да се изјасне и о давању сагласности за ратификацију Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о реконструкцији моста Брчко - Гуња.