latinica  ћирилица
03/10/2023 |  18:31 ⇒ 18:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Смртоносна пуцњава у тржном центру у Бангкоку, ухапшен 14-годишњи дјечак (ВИДЕО)

Полиција на Тајланду ухапсила је 14-годишњег дјечака након што је јутрос отворио ватру у луксузном тржном центру у престоници Бангкоку, при чему је убијена најмање једна особа и још пет повријеђено, саопштио је Метрополитен полицијски биро.
Пуцњава у Бангкоку (Фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Пуцњава у Бангкоку (Фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Локалне власти су привеле осумњиченог са оружјем и процијењују тачан број жртава, саопштио је тајландски Централни истражни биро.

Пуцњава се догодила око 17 часова по локалном времену (6 ујутро по источном времену), у тржном центру Сиам Парагон у Бангкоку, преноси Си-Ен-Ен.

Директор Ургентног центра у Бангкоку Јутана Сетанан, рекла је новинарима да је првобитно речено да је број погинулих три, али је касније разјашњено да је само једна особа погинула.

Она је навела да је жртва умрла у тржном центру и да се вјерује да је кинески држављанин, додајући да међу погинулима или повријеђеним жртвама није било дјеце.

Међу седам особа на које је пуцано у тржном центру пет особа је тешко повријеђено, а међу њима су и страни држављани.

Више од 10,3 милиона цивила на Тајланду посједује ватрено оружје, што је око 15 комада оружја на сваких 100 људи, показују подаци швајцарског истраживања за 2017. годину.

Тајланд је на другом мјесту по броју убистава од ватреног оружја у југоисточној Азији, послије Филипина, према Институту за здравствене метрике и процјену.