latinica  ћирилица
02/10/2023 |  14:54 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Конаковић поново коментарисао политику Додика

Министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковића данас је поново коменатрисао политику предсједника Републике Српске Милорада Додика.
Елмедин Конаковић (Фото: mvp.gov.ba) -
Елмедин Конаковић (Фото: mvp.gov.ba)

Конаковић каже да је разлог за улазак у власт са Додиком чиста политичка прагма и политичка реалност.

- Никакве симпатије и никакав "другачији Додик". Ја нисам очекивао другачијег, очекивао сам истина храбријег. Не разумијем оне који и даље тврде да је требало правити власт са опозицијом која нема капацитет да заједно усвајамо законе и буџете јер у Дому народа нема потребне двије руке - истакао је Конаковић.

Даље тврди да се о БиХ почело говорити као лидерима ЕУ интеграција на Западном Балкану, те да би логично било да наставимо истим темпом.

- А онда Додик показује кукавичлук који очигледно доминира његовим политичким бићем. Напад на Уставни суд и непризнавање одлука, напад на Кристијана Шмита, ултиматуми, пријетње и уцјене. Повратак у сигурну зону радикализма и национализма праћен рјечником уличара са сеоских вашара. Не посједује храброст коју лидери морају имати да своје народе поведу на стазе просперитета, лакше му је кукавички остати у зони конфликта и халабуке, док још једна прилика потенцијално пролази за нашу земљу и све људе у њој - истакао је Конаковић.

Каже и да на галаму опозиције у Српској, Додик реагује страховима, повлачи се и панично правда.

- Потези које повлачи иду на руку руским властима и руском народу, а никако српском народу у БиХ. Због таквих политика је скоро 1/4 грађана Републике Српске напустила своје домове и срећу потражила углавном у земљама које Додик јавно критикује и са којим води политичке ратове - истиче Конаковић.