latinica  ћирилица
02/10/2023 |  09:20 ⇒ 09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Најмање 38 особа повријеђено у пожару у Египту

Најмање 38 особа повријеђено је у пожару који је избио у згради безбједносне управе у граду Исмаилији у Египту прије него што су ватрогасци обуздали пожар након неколико сати.
Пожар у Египту (Фото: EPA-EFE/STR) -
Пожар у Египту (Фото: EPA-EFE/STR)

Портпарол Министарства здравља Египта Хосам Абдел Гафара навео је да је 12 повријеђених збринуто на лицу мјеста, док је 26 пребачено у болнице, а сви осим двоје имају потешкоћа са дисањем, преноси АП.

Није познато колико је полицајаца било у згради у тренутку избијања пожара, који је тешко оштетио зграду, преносе локални медији.

Како преноси Ројтерс, узрок пожара није познат, а на снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се да је зграда градске управе за безбједност.

Позивајући се на изјаве свједока, агенција наводи да су ватрогасци у почетку имали пуно проблема да угасе ватру, а поред тога, наводи се да су се дијелови зграде срушили у пожару.

Безбједносни стандарди и прописи о пожару се слабо спроводе у Египту и повезани су са многим смртним случајевима, па је тако у августу 2022. избио пожар у препуној коптској православној цркви током јутарњих служби у Каиру, када је смртно страдало 41 вјерника, наводи АП.