latinica  ћирилица
19/09/2023 |  10:20 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Представљање потенцијала Српске на туристичкој берзи у Истанбулу

Туристичка организација Републике Српске учествоваће на Првој туристичкој берзи "Истанбул-Балкан" од сутра до петка, 22. септембра, и представити туристичку понуду Српске с акцентом на туре за кратке одморе у градовима.
Туристичка организација Републике Српске -
Туристичка организација Републике Српске

Сарадник за односе с јавношћу Туристичке организације Српске Санела Шимун рекла је Срни да ће на штанду површине 18 метара квадратних бити и понуде Туристичке организације града Требиња и Олимпијског центра "Јахорина", што је прилика да се њихови представници сретну са турским агенцијама и организатори путовања.

Она је напоменула да гости из Турске све чешће посјећују Републику Српску, наводећи податке Завода за статистику према којима су за седам мјесеци боравила 13.453 посјетиоца из те земље, што је повећање од 68 одсто у односу на исти период 2019. године.

- Туристи из Турске су у том периоду остварили 15.894 ноћења, односно 69 одсто више него у истом периоду 2019. Од свих иностраних туриста који посјећују Српску, гости из Турске су на прва три мјеста по броју остварених ноћења и долазака - рекла је Шимунова.

Она је указала на податке републичког Завода за статистику да је Републику Српску за седам мјесеци ове године посјетило 274.330 туриста који су остварили 647.525 ноћења, што је за 15 одсто више долазака и 12 одсто више ноћења у односу на исти период претходне године.

- Оно што нас радује је да су страни туристи остварили за 55 одсто ноћења више у односу на исти период лани - рекла је Шимунова.