latinica  ћирилица
25/08/2023 |  19:17 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Ђаковић - Видовић: У несрећи на брзој саобраћајници Бањалука - Лакташи страдала тридесетосмогодишња жена из Прњавора (ВИДЕО)

У тешкој несрећи на брзој саобраћајници Бањалука - Лакташи страдала је тридесетосмогодишња жена из Прњавора, потврдила је за РТРС Маја Ђаковић Видовић, портпарол Окружног јавног Тужилаштва Бањалука.
Маја Ђаковић Видовић - Фото: РТРС
Маја Ђаковић ВидовићФото: РТРС

- Хитну помоћ возио је П.П. (52) из Градишке. Шкодом је управљао М. Л. (73) из Босанског Петровца. И сувозач у санитетском возилу била је Д. Г. (24) из Градишке - потврдила је Маја Ђаковић Видовић.

У судару путничког и возила Хитне помоћи из Градишке погинула је пацијенткиња која је из Бањалуке превожена санитетским возилом Болнице Градишка.

Повријеђене су три особе, које су збринуте у Универзитетско - клиничком центару у Бањалуци.

Медицинска сестра је лакше повријеђена, возач санитетског возила збринут је хируршки, док је најтеже повријеђен возач аутомобила који је изазвао несрећу.

До несреће је дошло када је возач аутомобила шкода, возећи у супротном смјеру, ударио у возило Хитне помоћи.

За сада није познато на ком мјесту се погрешно укључио на саобраћајницу и како је уопште дошло до тога. Због вишечасовног увиђаја, саобраћај на тој дионици био је обустављен до 16 часова.

Увиђај је извршио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука заједно са припадницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука.

Тужилац је наложио да се предузму све неопходне истражне радње и мере, као и вештачења за утврђивање свих околности саобраћајне незгоде, а наложена је и обдукција тела настрадалог, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.