latinica  ћирилица
24/08/2023 |  06:55 ⇒ 07:32 | Аутор: ТАНЈУГ

РИА: Дио Пригожиновог авиона пронађен два километра од мјеста несреће (ФОТО/ВИДЕО)

Један од фрагмената авиона који се срушио у Тверској области, у којем је био вођа приватне војне компаније Вагнер Јевгениј Пригожин, нађен је на улазу у село Куженкино, око два километра од мјеста несреће, јавио је извјештач агенције РИА Новости.
Полиција на мјесту пада авиона (Фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV) -
Полиција на мјесту пада авиона (Фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV)

Полиција је оградила мјесто пада олупине, а поред њега се налази неколико аутомобила специјалних служби.

Агенција наводи да је пут до села Куженкино блокиран и да њиме пролазе само возила Министарства за ванредне ситуације и истражне комисије.

Мјесто пада авиона (Фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV)

Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је у сриједу увече да се у близини села Куженкино у Тверској области срушио приватни авион "Ембраер Легацy", који је летио из Москве за Санкт Петербург.

У авиону је било 10 људи, укључујући три члана посаде и сви су погинули.

Вођа руске приватне компаније Вагнер Јевгениј Пригожин и командант Дмитриј Уткин били су међу 10 особа које су се налазиле у авиону, потврдила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај.

Та служба објавила је и имена седам путника, међу којима су и Пригожин и Уткин, као и имена тројице пилота, пренијели су руски медији.

Претходно је и група Вагнер на свом Телеграм каналу потврдила вијест о смрти свог вође Пригожина, за чију је погибију окривила, како је наведено, "издајнике Русије".

Портпарол хитне помоћи рекао је за РИА Новости да су на мјесту несреће пронађена тијела осам особа.

Операција потраге се наставља.