latinica  ћирилица
18/08/2023 |  10:15 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Додик домаћин састанка СНСД, Тројке и ХДЗ-а у Источном Сарајеву

Наредног уторка 22. августа у Источном Сарајеву биће одржан састанак владајуће коалиције на нивоу БиХ - СНСД, Тројка и ХДЗ, а домаћин ће бити лидер СНСД-а Милорад Додик, потврђено је за РТРС.
Додик, Човић и Никшић - Фото: СРНА
Додик, Човић и НикшићФото: СРНА

Састанак је планиран у Административном центру Владе Републике Српске, а присуствоваће делегације СНСД-а, Тројке (СДП, НиП и НС) и ХДЗ-а.

Од раније је познато да су на посљедњем састанку прошлог мјесеца делегације предвођене Милорадом Додиком, Нермином Никшићем и Драганом Човићем договориле да ће на првој наредној сједници Представничког дома Парламента БиХ именовати новог министра финансија БиХ, а кандидат је СНСД-ов Срђан Амиџић. То је захтјев СНСД-а за деблокаду процеса.

Такође су усагласили да се крене у формирање радних група које ће радити на реформама правосуђа гдје је Уставни суд БиХ најврућа тема.

Партнери у државној власти прузели су обавезу и усвајања три или четири закона на европском путу Босне и Херцеговине.

Нагласио је да је за ово вријеме успостављено јако пуно радних група које ће створити све друге предуслове да за девети и десети мјесец ове године могу завршити све обавезе, те да у Парламентарној процедури имају све друге законе које су предвидјели кроз овај пакет 31 активности од 14 приоритета Европске уније.