latinica  ћирилица
04/08/2023 |  12:32 | Аутор: РТРС

Чабрићева са Гајићем и Кисићевом о наставку сарадње у области школског спорта

Министар породице, омладине и спорта, Селма Чабрић, разговарала је данас, у оквиру посјете делегације Републике Србије Републици Српској, са министром спорта у Влади Србије, Зораном Гајићем и министарком за бригу о породици и демографију у Влади Србије, Даријом Кисић.
Састанак - Фото: Уступљена фотографија
СастанакФото: Уступљена фотографија

Чабрићева и Гајић разговарали су о наставку сарадње у области школског спорта, која је до сада била на највишем нивоу, о чему свједоче значајна европска и свјетска школска спортска такмичења која су организовале Република Српска и Република Србија, као и успјеси наших такмичара на тим такмичењима.

- Уз спорт иде и образовање као неодвојив дио и озбиљно размишљамо о формирању Спортске гимназије у Републици Српској, а искуства Србије у том смислу су нам врло драгоцјена - рекла је Чабрићева.

Гајић је истакао да је развој школског спорта и квалитетна настава физичког васпитања, основ за здрав развој спорта сваке државе, али да је образовање изузетно важан сегмент у животу сваког спортисте и да ће Република Српска имати подршку Министарства спорта Србије када је ријеч о формирању Спортске гимназије.

На састанку је разговарано и о проширењу и унапређење сарадње има у области медицине спорта, повезивања спортских савеза као и о потписивању Меморандума о сарадњи два министарства.

Меморандум о сарадњи биће потписан и са Министарством за бригу о породици и демографију,а министарке Чабрић и Кисић сагласне су да би ту сарадњу требало учврстити реализацијом заједничких пројеката који би за циљ имали промоцију породице и истинских породичних вриједности, али и унапређење законских прописа који регулишу ову област.

У наредном периоду радиће се на јачању регионалне сарадње када је ријеч о прописима и пројектима који имају за циљ јачање породице, а након потписивања Меморандума и Република Српска ће се прикључити Србији која је већ покренула активности у том правцу.