latinica  ћирилица
29/05/2023 |  17:21 ⇒ 17:24 | Аутор: ТАНЈУГ

У сукобима у Звечану повријеђени Срби

У данашњим сукобима у Звечану између припадника Кфора и спрског народа има повријеђених Срба, међу којима је и извјештач Танјуга са лица мјеста.
Кфор (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Кфор (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Извјештач Танјуга повријеђен је када му је шок бомба пала под ноге. Има бол у нози и благо крварење и није му пружена помоћ.

До сукоба је дошло када су припадници Кфора насилно почели да разбијају српске демонстранте, који су мирно сједели испред општине Звечан.

Након што између 200 и 300 Срба није испунило ултиматум Кфора да се удаље од возила тзв. косовске полиције која су била окружена српским народом, Кфор је силом кренуо на демонстранте, користећи пендреке, шок бомбе и сузавац.

Срби су узвратили на напад Кфора, летјеле су флаше и каменице, а како додаје извјештач Танјуга, било је повријеђених припадника Кфора, док је њихова опрема остала на асфалту - чизме, ципеле, пендреци и остала опрема.

Запаљен је и један приватан аутомобил.
Извјештач Танјуга јавља да се српски народ разбјежао, али да су из прикрајка и даље бацали камење на Кфор, који је све вријеме испаљивао шок бомбе.

Блиндирана возила тзв. косовске полиције су се помјерила, а косовски припадници стоје поред општине и засад се не мијешају у сукоб.

Кфор је у међувремену преко разгласа позвао Србе да се разиђу.