latinica  ћирилица
21/04/2023 |  16:40 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Ђокић: Важно јединство Српске по питању имовине; Упутити одлучан одговор (ВИДЕО)

Јединство Републике Српске по питању имовине је од изузетне важности и мора да услиједи одлучан и јединствен одговор из Српске о томе, изјавио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић на конференцији за новинаре.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Према његовим ријечима, постоје базна питања на којима не може бити подјела него мора бити максимално јединство.

- Мора да услиједи одлучан одговор, јединствен и усаглашен из Српске по том питању, како би се тај неправедан ток, који је неко наметнуо, и процес који су започели борећи се против Српске, дефинитивно или зауставио или одбацио и преусмјерио у неки други правац. Ако се то не деси онда је Република Српска приморана, а то ова изјава и говори, да усмјери своје активности на другачији политички начин - истакао је Ђокић.

Ђокић је поручио да политички лидери који су данас били присутни на састанку одбацују изјаву бошњачких политичких представника из ФБиХ о питању имовине јер је она ултиматум који је дат Српској и неким другим институцијама и у БиХ.

- Сматрамо да је један такав однос апсолутно непримјерен и зато не само да га не подржавамо, него напротив не желимо у њему на било какав начин да учествујемо - рекао је Ђокић.

Ђокић је напоменуо да је значајно да ће органи политичких странака наведено питање размотрити, чиме му се даје додатна димензија важности.

- Уколико послије овог не би били спремни да разумију ставове Српске ми морамо предузимати друге кораке који ће даље усмјеравати политику и будућност Републике - истакао је Ђокић.