latinica  ћирилица
08/01/2023 |  08:30 ⇒ 09:29 | Аутор: РТРС

Шкорић: "Коридор живота" - најважнија операција (ВИДЕО)

Република Српска створена је прије 31 годину. Једна од најважнијих и најславнијих битака вођених у одбрамбено-отаџбинском рату била је она за пробијање коридора, у којој су учествовали, неки и животе дали, бројни припадници Војске Републике Српске.
Мико Шкорић - Фото: РТРС
Мико ШкорићФото: РТРС

Један од команданата, учесника операције "Коридор живота", који свједочи о тим данима, али и мјесецима и годинама које су услиједиле у стварању и изградњи Српске је и Мико Шкорић, пензионисани пуковник.

- Радујемо се Дану Републике. Република Српска траје више од 30 година. Република Српска је посебно драга борцима - рекао је Шкорић у нашем Јутарњем програму.

Истакао је да су то била тешка времена.

- Ситуација је била тешка. Били смо одвојени од матице Србије. И операција "Коридор живота" је била хумана и најважнија операција. Знали смо да морамо сачувати Републику Српску. Борци су показали велику жртву  - навео је Шкорић.

Мико Шкорић је пензионисани пуковник Војске Републике Српске, командант Друге оклопне бригаде Војске Републике Српске. Тешко је рањен у борби у рејону села Врела на Озрену, 1995. године.