latinica  ћирилица
11/09/2022 |  13:32 | Аутор: СРНА

Лончар: Будите поносни на оно што сте урадили (ВИДЕО)

Министар здравља Србије Златибор Лончар поручио је на церемонији отварања прве Клинике за кардиохирургију у Републици Српској да ће овај догађај тек у будућност показати свој значај, корист и резултат и да је овај пројекат продукт визије и велике подршке руководства Српске.
Златибор Лончар - Фото: РТРС
Златибор ЛончарФото: РТРС

Лончар је истакао да се овакве клинике не би постидјела ни једна земља ни престоница и честитао српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић на овом великом пројекту.

- Данас ни најсавременије земље на свету немају довољно капацитета и не могу да изађу у сусрет свим пацијентима. Будите поносни на оно што сте урадили данас. Доћи ће време резултата и када ће вам се вратити све оно што уложено - рекао је Лончар и додао да људски живот нема цијену.

Лончар је руководству УКЦ на челу са директором Владом Ђајићем пожелио пуно успјеха, поручивши да се увјерио у квалитет кадра.

- Имате одличан тим, одличне медицинске раднике, то је перспектива, то је будућност, то је оно што нама даје снагу и сигуран сам да ће правити још боље резултате јер визија коју има и помоћ коју добија од руководства се примећује на сваком кораку. Без њих не би успели - рекао је Лончар.

Он каже да је сигуран да је само небо граница шта може овдје да се уради.

- Овај пројекат показује да и ако између Србије и Српске постоји граница она неће раздвајати Србе. Посебно, у спровођењу хуманистичких циљева као што је очување јавног здравља - рекао је Лончар.

Он је нагласио да је визија предсједника Србије Александра Вучића економски јака Србија и поручио да у Српској треба да знају да могу да рачунају на помоћ и сарадњу док год су јака Србија и Вучић ту.

- Нема никакве разлике, нема никаквог раздвајања - закључио је Лончар.