latinica  ћирилица
13/07/2021 |  11:31 ⇒ 11:45 | Аутор: РТРС

Мигранти из објекта Крајина метала измјештени у Липу (ФОТО)

Служба за послове са странцима саопштила је да је јутрос предузела оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка миграната на подручју града Бихаћа и измјештање миграната из објекта Крајина метала у привремени прихватни центар Липа.
Мигранти (фото: Служба за послове са странцима) -
Мигранти (фото: Служба за послове са странцима)

Инспектори Службе за послове са странцима су, уз асистенцију МУП-а УСК-а, извршили контролу поменутог објекта у којем су затекли 253 мигранта, у највећем броју држављана Бангладеша и Афганистана, наводи се у саопштењу.

Мигранти (фото: Служба за послове са странцима)

Служба за послове са странцима је наведене мигранте из напуштеног објеката измјестила у привремени прихватни центар Липа, гдје је у току медицински преглед, идентификација и регистрација истих, те смјештај у превентивни изолацијски дио привременог прихватног центра Липа.

Мигранти (фото: Служба за послове са странцима)

Проведена активност је наставак континуираних оперативних акивности Службе за послове са странцима на измјештању миграната из напуштених објеката у Привремене прихватне центре у циљу што бољег управљања миграцијским процесима, у координацији са локалним властима на подручју Унско-санског Кантона, наводи се у саопштењу.