latinica  ћирилица
16/06/2021 |  11:29 | Аутор: СРНА

Петричевић: Прва бесцаринска пословна зона до краја године

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић најавио је да ће, синхронизацијом рада Владе Српске и општине Братунац, бити покренут рад прве бесцаринске пословне зоне у Републици Српској код новог граничног прелаза са Србијом у братуначкој општини.
Вјекослав Петричевић - Фото: РТРС
Вјекослав ПетричевићФото: РТРС

- Заједничким радом и закључцима Владе Републике Српске и Србије обезбиједиће се уређење инфраструктуре у будућој пословној зони. На том питању ћемо интензивно радити и очекујемо прву привредну активност у тој зони крајем године - рекао је Петричевић новинарима у Братунцу након састанка са начелником ове општине Срђаном Ранкићем.

Он је оцијенио да ће отварањем слободне пословне зоне бити искориштени сви бенефити општине Братунац у смислу њеног положаја, те добрих односа и сарадње са сусједним општинама у Републици Српској и Србији, додајући да ће се ова активност реализовати у оквиру пројекта "Подриње" који ће заједнички финансирати Владе Српске и Србије.

Петричевић је похвалио проактивнан однос нове општинске администрације према свим питањима и активностима на подручју ове локалне заједнице.

Ранкић је захвалио министру Петричевићу на посјети и подршци активностима које се воде на изградњи и отварању бесцаринске пословне зоне код моста на Дрини и граничног прелаза "Братољуб" између Братунца и Љубовије.

Он је објаснио да је урађен значајан административни дио посла у оквиру припрема за отварање слободне индустријске зоне.

- Извршили смо измјену регулационог плана подручја на којем ће се градити индустријска зона, урађена је студија економске оправданости, те одређени елаборати и идејни пројекти према утврђеној динамици. Настављамо активности да бисмо до краја године већ имали прве привредне субјекте у слободној зони - рекао је Ранкић.