latinica  ћирилица
04/01/2021 |  14:30 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Фазлић: Почели преговори за опремање шатора и прикључак струје

Опремање шатора које су Оружане снаге БиХ поставиле у мигрантском кампу Липа требало би да услиједи у наредним данима, изјавио је Срни градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић.
Шухрет Фазлић (Фото: Index.ba) -
Шухрет Фазлић (Фото: Index.ba)

Фазлић је рекао да је поднесен захтјев за то да буду обезбијеђени кревети и ћебад.

- Формирана је нека врста радне групе која треба да ради на томе и ја мислим да ће за неколико дана шатори моћи да буду оспособљени за боравак миграната - навео је Фазлић.

Фазлић је напоменуо да је јутрос обављен и разговор са Електропривредом у вези са прикључком електричне енергије у камп.

Фазлић је рекао да ће мигранти до тада боравити у импровизованом смјештају који су сами направили.

- Они су један велики шатор који није изгорио исцијепали и од тога направили више малих шатора. Користе и контејнере, тако да нису напољу - додао је Фазлић.

На јучерашњем састанку у Бихаћу, гдје је боравио министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић, договорени су конкретни правци дјеловања и активности свих носилаца власти и институција које ће у оквиру својих надлежности приступити опремању и стављању у функцију импровизованог кампа Липа за смјештај миграната.

У импровизованом кампу биће обезбијеђени основни услови за живот до опремања привременог прихватног центра Липа, који је успостављен ранијом одлуком Савјета министра.